Energioptimering 3E
Vi är Er tillverkare av isolerade, energieffektiva och flexibla rör för distribution av värme, vatten eller kyla.

OM OSS

ENERGIOPTIMERING 3E tillverkar och säljer flexibla isolerade kulvertrör med olika mediarör så som koppar, Alu-PEX, eller PEX för distribution av värme, tappvatten eller kylvätska. 

Våra produkter ligger i topp när det gäller isolerings-värden och flexibilitet. Flexibilitet extra viktigt när det gäller läggning och montage. 

För produktionen har vi byggt upp en toppmodern anläggning i Karlskoga, det här ger korta leveranstider och hög servicenivå. 

Vi lever i en värld där det just nu sker drastiska förändringar i klimatet, det innebär att vi alla har ett ansvar att fundera över hur vi lever och arbetar. Vi ska alla medverka till att bevara naturens resurser och reducera miljöpåverkan genom till exempel att minska utsläppen av koldioxid. 

Vi levererar den teknologi som gör att DU kan göra skillnad! 
Energioptimering 3E arbetar efter en filosofi där vi skall designa/utveckla och producera flex-kulvert som är ytterst effektiva med hänsyn till att transportera värmeenergi med ett mycket begränsat energiläckage. I tillägg till rörens egenskaper, arbetar vi för att begränsa resursförbrukningen både under tillverkningen samt vid installation ute på plats. Vi jobbar efter frasen 3E, vilket pekar på de tre huvudmål verksamheten har: 

ENERGY OPTIMIZATION - ENVIRONMENT - ECONOMY     

Reduktionen av värmeförluster täcker in samtliga tre målsättningar. Detta är vårt huvudmål! 

Därutöver reducerar vi förluster i både produktionen och distributionssystemet. 

Med vår flex-kulvert så underlättas montage och schaktarbetet vid installationen. Vi optimerar rörens geometri och isolering så att vi utnyttjar materialet på bästa sätt. Varje system är anpassat efter brukaren, så att det är optimerat till de driftsförhållanden och den lokala geografin samt övriga aspekter som föreligger. 

Välkommen att besöka vår fabrik i Karlskoga!